Κέρος - Θαλασσώ Διαμερίσματα και Μεζονέτες στα Κουφονήσια, Ζωναριά

Κέρος

Σ' ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού αυτή η "open-air" κατοικία των 150 τ.μ. , βρίσκεται σε συνεχή "διάλογο" με τα νερά του Αιγαίου. Ένα οίκημα που σέβεται όλα όσα αποπνέει το περιβάλλον, χωρίς τίποτα το "clichés" που να παραπέμπει σε καλοκαιρινή κατοικία.

Αποτελείται από δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα βρίσκονται σ' έναν ενιαίο χώρο που συμπληρώνεται από δύο κρεβατοκάμαρες. Πρωταγωνιστούν οι τόνοι του λευκού και του γαλάζιου, στους οποίους προστίθενται έντονα "ethnic" μοτίβα όπως τα χειροποίητα πλακάκια από την Δαμασκό πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρα που οι ιδιοκτήτες έφεραν από τα ταξίδια τους. Την εικόνα συμπληρώνουν αντικείμενα που έχουν επιλεχθεί με ιδιαίτερη φροντίδα ενώ πολλά από αυτά ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιδιοκτήτριας, όπως οι πορσελάνινες ιταλικές καφετιέρες-τσαγιέρες. Τη σκάλα στολίζει κιλίμι του περασμένου αιώνα από την Κωνσταντινούπολη, κειμήλιο τής οικογένειας.

Στο δεύτερο επίπεδο, η κυρίως κρεβατοκάμαρα διαθέτει ένα τεράστιο ξύλινο κρεβάτι με ουρανό που εγγυάται τον απόλυτο ορισμό της καλοκαιρινής ραστώνης. Αυτό όμως που δίνει τον τόνο στο σπίτι, είναι οι μεγάλες βεράντες με τις πέργκολες, τα χτιστά τραπέζια, οι αναπαυτικές σεζλόνγκ και η πανοραμική θέα που φτάνει μέχρι την Αμοργό και τη Σαντορίνη.

Οι αμέτρητες αποχρώσεις του μπλε του ουρανού και της θάλασσας "ξεδιπλώνονται" και τυλίγουν με την αύρα τους όλες τις γωνίες του σπιτιού.

 

Κέρος Φωτογραφίες